Tripel I Like Bier van hoge gisting met nagisting op de fles
Bij Beer I Like doen we graag iets nieuws, maar we eren ook de klassiekers. Daarom maakten we als allereerste bier een all-grain glutenvrije tripel. Een mond vol — ook qua smaak.
ALCOHOLVOLUME: 9,0%
GLUTEN: < 20ppm
AANBEVOLEN SCHENK TEMPERATUUR: 6-8°C
INHOUD FLES: 33CL / 75CL
SMAAK: VERFRISSEND FRUITIG, MOUTIG, ZACHT BITTERE AFDRONK
GEUR: TROPISCH FRUIT, LICHT GRASSIG
UITZICHT: BLOND-KOPERKLEURIG, WITTE KRAAG
Blond-Koperkleurig
Pak onze Tripel I Like mee voor een picknick in de zon, of trek een fles open in gezelschap op een etentje. Daar is ze voor gemaakt, met dank aan haar moutige karakter en licht bittere afdronk. En voor de geoefende neuzen: er zitten ook toetsen van passievrucht, lychee en vers gras in.
Fruitig en licht gehopt
Tripel I Like is een bier van hoge gisting met nagisting op de fles, gebrouwen volgens de regels van de kunst. Onze Tripel dankt haar verfijnde karakter aan de Belgische mout van Dingemans. We zochten ook lang naar de juiste aromatische hop: fruitig & fris. Duidelijk aanwezig maar zonder te overdrijven. Het moest een tripel blijven.
Goed geschonken
Tripel I Like drink je best in ons eigen glas of in een tulpvormig wijnglas. Schenk het bier in één beweging maar op het gemak voor de perfecte kraag. Laat een fond van ongeveer 1 cm in de fles en serveer je tripel bij een temperatuur van 6 tot 8°C. Tip voor wie de details graag juist heeft: als je ijskast goed fris staat (op pakweg 4°C), haal de flesjes dan vijf minuten voor het schenken uit.
Bewaar je Tripel I Like in een donkere ruimte, op een temperatuur lager dan 15°C. De meeste kelders zijn dus ideaal. Hou de flesjes rechtop, zodat de gist schoon bezinkt op de bodem van de fles.