Glutenvrij
Glutenvrij bier, is dat niet zoals frieten zonder saus? Nee. Niet meer. We weten intussen hoe we de gluten eruit halen en de smaak erin houden. Al onze bieren zijn gebrouwen met puur graan.
Geen gluten, wel bier
Geen cafés zonder bier en geen bier zonder gluten. Enfin, tot voor kort toch.
De oplossing: gluten in stukjes
Wij schakelen de gluten uit. Dat doen we door de aminozuren die samen een gluteneiwit vormen, op te knippen naar onschadelijke peptides. Vertaling: we verknippen de gluten tot kleine, onschadelijke deeltjes. Die worden vervolgens vriendelijk de deur gewezen. Wat over blijft is geen slap bier maar een tripel vol van smaak.
Beer I Like: allemaal all-grain
Ieder bier dat wij brouwen start met graan. We gebruiken geen graanextracten die vooraf behandeld werden, geen boekweit, geen andere vervangers — wel pure gerst of tarwe. Brouwen doen we volgens de klassieke methode.
Bier met een scheut wetenschap
Voor de smaak mag je op je eigen smaakpapillen vertrouwen, voor de zekerheid dat je geen last krijgt van gluten op het laboratorium. Van elke batch die we brouwen gaan flesjes naar een onafhankelijk labo voor voedingsanalyse.