Ons verhaal
De ‘I’ in Beer I Like, dat is Lies. Lies schrijft in haar brouwboekje waar ze goesting in heeft. Dat klinkt bijvoorbeeld als: “Ik wil een blond bruin bier, niet te bitter, met een neus van bloemen en fruit. Iets om te drinken op een terras. Goed bij een biefstuk, maar minus de gluten.” En daar gaat ze mee naar Pieter.
Brouwen is een beetje als een goed huwelijk
Of toch bij Lies en Pieter. Want Lies weet wel waar het met de smaak naartoe moet, maar het is Pieter die de brouwstijl en het alcoholpercentage bepaalt. Hij koos voor aromatische hop in een tripel, kwestie van het alcoholpercentage hoog genoeg te krijgen voor bij een stevig gerecht, maar met een boeket dat subtiel genoeg blijft om niemand omver te blazen op een terras in de zon.
Proeven en bijsturen tot het volledig I Like is
Tussen de borstels, de schoppen en de rekken in de garage staat een compacte Grainfather brouwinstallatie waarmee Pieter een eerste batch van 20 liter brouwt, lagert en gist. Hij heeft ervoor gestudeerd, als gediplomeerd zytholoog, al is brouwen vooral proeven, bijsturen, aanpassen en opnieuw beginnen, desnoods een keer of acht.
Van het recept naar de fles, glutenvrij
Omdat je met 20 liter bier moeilijk de wereld kan laten proeven van je creatie — en omdat een garage geen brouwerij is — wordt het bier in grotere batches extern gebrouwen.