Tripel Ice Cube Wees origineel en recycleer de Tripel I Like Cube

Recycleer je Tripel I Like Cube en maak er een Tripel Ice Cube van!
Zou hoef je minder naar de ijskast en het oogt mooi.

Wat heb je nodig

  1. Een lege Tripel I Like Cube
  2. De Tripel I Like fris in de ijskast
  3. Snijplank
  4. Cuttermes
  5. Nietjesmachine
  6. Plastic zak van minstens 15L
  7. Kookpotje
  8. 250 gr zout
  9. 2 KG ijsblokken
  10. 5 L drinkbaar water

Stap 1
Verwijder de flappen bovenaan de Tripel I Like Cube met een cuttermes op de snijplank. Wees voorzichtig!

Stap 2
Plaats de plastic zak in de doos en span die over de rand.

Stap 3
Plaats per zijde 3 nietjes door de zak in de doos. Pas op, sommige nietjes zijn lang. Deze durven uit te steken. Kwets je niet tijdens deze manipulaties.

Stap 4
Rol de plastic zak aan de buitenzijde op zodat de bedrukking op de doos mooi zichtbaar blijft. Eventueel kan je die wat bijknippen maar zorg dat er zeker een stuk over de rand blijft.

Stap 5
Giet 4 van de 5 liter water in de Cube. Waarom water? Indien je enkel ijs gebruikt, dan zijn er slechts weinig raakpunten met je flesjes en zullen deze nooit koud blijven.

Stap 6
Kook de resterende liter water en los er het zout in op. Het zout zorgt voor het verlagen van het vriespunt waardoor het ijs sneller zal dooien en dus sneller koude zal afgeven aan het water.
Opgepast, zoutwater maakt vlekken. Veeg het snel af mocht je wat morsen.

Stap 7
Giet de zoutoplossing in het koude water in de Tripel I Like Cube.

Stap 8
Voeg de ijsblokken toe.

Stap 9
Plaats zorgvuldig de flesjes in de Tripel Ice Cube. Er kunnen met gemak 15 flesjes in. Het zestiende plaats je tussen twee flesjes er mooi op. Zo heeft die ook een plaats en het oogt mooi.

Stap 10
Geniet maar denk eraan: Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.
Schep regelmatig wat water uit en doe wat ijsblokken in de plaats.

Bewaren en schenken

Bewaren

Bewaar je Tripel I Like in een donkere ruimte, op een temperatuur lager dan 15°C. De meeste kelders zijn dus ideaal. Hou de flesjes rechtop, zodat de gist schoon bezinkt op de bodem van de fles. Onze tripel komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 6 tot 8°C. Tip voor wie de details graag juist heeft: als je ijskast goed fris staat (op pakweg 4°C), haal de flesjes dan tien minuten voor het schenken uit.

Schenken

Tripel I Like drink je best in ons eigen glas of in een tulpvormig wijnglas. Schenk het bier in één beweging maar op het gemak voor de perfecte kraag. Laat een fond van ongeveer 1cm in de fles.

Stap 1

  • Gebruik een zuiver én droog glas op kamertemperatuur.
  • Hou het glas in een hoek van 45°.
  • Giet langzaam in (zonder te klokken) langs de kant van het glas. Vermijd elk contact
    tussen het glas en de fles.

Stap 2

  • Hou het glas langzaam rechtop voor een rijke, volle schuimlaag.
  • Creëer meer afstand tussen de fles en het glas wanneer er onvoldoende schuim is.

Stap 3

  • Breng het glas helemaal recht maar pas op van overdadig schuim.
  • Laat ongeveer 1cm bier in de fles, zodat de gist niet in het glas terecht komt.

Uitstekende keuze!

Geen producten in het winkelmandje

Ben je wettelijke gezien oud genoeg om alcohol te drinken?

Om onze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.

U dient ouder te zijn dan 18 jaar om deze website te bezoeken!